Bokreafynd 2016

De senaste åren har det mest blivit presentböcker till barnen på bokrean men i år slog jag till på de här två till mig själv:

IMG_0197  aab73464-9a99-4c70-b9bd-944751aed1f1

Jag har varit nyfiken på Nanna Johansson men har inte läst något av henne så det fick bli ett exemplar av ”Hur man botar en feminist”. Mitt andra fynd till mig själv blev ”Dödssynden” av Harper Lee, som e-bok. En bok jag har tänkt att jag ska läsa sen jag gick i gymnasiet och nu äntligen är jag igång.

 

 

”Utan personligt ansvar” – Lena Andersson

”Utan personligt ansvar” är en bok om Ester Nilssons desperata sökande efter en man att dela sitt liv med. Hon går rakt på sin första förälskelseimpuls och kör sen vidare på den oavsett vilken respons hon får från mannen ifråga. Att han är gift är inget problem, och att han inte verkar speciellt intresserad är helt ointressant så länge det finns någon sorts pågående kommunikation dem emellan. Som läsare vill jag bara skaka om människan och få henne att sluta se ett förhållande och kärlek där det inget finns. Samtidigt kan jag inte sluta läsa och fascineras av Esters förmåga att tolka allt som sägs och görs som att ett fast förhållande snart kommer att vara en realitet. Andersson är väldigt bra på att visa hur en mycket smart kvinna tillåter sig att bli helt stockdum av förälskelse. En bok att må smått dåligt av på ett underhållande sätt.