Bokbloggsjerka 22-25 januari – Bok och film

I Annikas bokbloggsjerka handlar det den här veckan om ”vilken bok/vilka böcker du tycker är bäst som är baserad/e på tv/film” eller tvärtom.

Jag har två favoriter som det nu var ganska länge sedan jag såg/läste. Den första är ”Hotel New Hampshire” av John Irving. Boken var länge en favorit och så småningom upptäckte jag att det också fanns en film med samma namn. Filmen skiljer sig ganska mycket från boken men funkar bra på egen hand så länge man inte jämför för mycket.

Någon gång under 1990-talet så fick jag boken ”Shadowlands” av Brian Sibley. Det är min andra favorit. Den var översatt till svenska men titeln var engelsk (numera verkar den bara finnas på engelska). Boken var fantastisk  och otroligt sorglig (tyckte jag då). Jag blev lite överraskad när jag insåg att boken hade kommit till efter filmen med samma namn. Men, jag gillade både film och bok och tänker ibland att jag ska se om eller läsa den igen.

2 reaktioner till “Bokbloggsjerka 22-25 januari – Bok och film”

  1. Hotel New Hampshire måste jag läsa, den tror jag skulle passa min smak också. Riktigt sorgliga böcker/filmer som Shadowlands brukar jag försöka undvika, de sätter sig fast på ett helt annat sätt än mer lättsamma böcker och filmer.

    1. ” The Hotel New Hampshire” är en av Irvings bättre romaner tycker jag. Hoppas du gillar den. ”En bön för Owen Meany” gillade jag också mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.