Bokbloggsjerka – Oväntat eller ogillat…

 

Veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka är: Har du någonsin läst en bok där det har hänt någonting som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om?

En bok som hela tiden överraskade mig med sitt totala mörker var ”Steglitsan” av Donna Tartt. En mycket dyster historia där allt går utför. En bok utan hopp om framtiden men med en historia som är mycket svår att släppa. Livet för huvudpersonen, Theo Decker, är inte enkelt från början och det blir inte lättare med åren. Han hamnar i trubbel i skolan och sen i ett bombdrama på ett museum, och så fortsätter det. Genom hela boken väntade jag på att livet skulle bli lite bättre för huvudpersonen men det hände aldrig. Den genomgående känslan blev: ”Inte detta också. Hur mycket olycka kan egentligen drabba en enskild lite kille på väg in i vuxenlivet?”  Förvånansvärt, fascinerande mycket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.