Fem favoritkaraktärer

Veckans tema i bokbloggsjerkan är: Topp 5 fiktiva karaktärer som du önskar vore dina bästa vänner (böcker/film/tv).

En favorit när jag var liten var ”Anne på Grönkulla”. Jag läste alla böckerna om henne och gillade att hon var en smart och kul tjej som liten, och en smart och klok kvinna när hon blev äldre. Henne hade jag velat hänga med.

Elisabeth Bennet i ”Stolthet och fördom” är en annan smart kvinna som lever i en tid som fascinerar. Som hennes vän hade jag naturligtvis funnits där som stöttning när Mr. Darcy dyker upp efter sin simtur i dammen…

Junior i ”The absolutely true diary of a part-time Indian” är en kille med mycket humor som jag gärna skulle haft som vän när jag var i gymnasieåldern.

I ”Livet kan börja” som gick på tv under sent 1990-tal så gillade jag kombinationen av olika personligheter som samlades under samma tak. Där hade jag gärna flyttat in just då. Kanske var Anna min favorit – även hon smart och snabbtänkt.

Ifemelu i ”Americanah” är mitt femte val för att hon ger en lite nya perspektiv på världen.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.