Böcker i skolmiljö

Veckans bokbloggsjerka har tema lärande och handlar om böcker i skolmiljö och drömyrken.

När det gäller böcker i skolmiljö gillar jag Johanna Lindbäcks ”En liten chock” väldigt mycket. Jenny Jägerfeldts ”Här ligger jag och blöder” är en annan bok som ger en helt underbar beskrivning av tonårslivet. En bok där en väldigt tydligt kände igen gamla klasskompisar, eller kanske snarare drag hos dem.

En bok som jag tyckte mycket om första gången jag läste den var ”Den hemliga historien” av Donna Tartt. Men när jag tänkte läsa om den för ett tag sedan så fångade den mig inte alls.

När det gäller drömyrken så finns det ett yrke som alltid ger bra böcker, men som jag varken har någon talang eller lust för i verkliga livet – förfalskare. Mina tre favoriter där är:

Kunzelmann & Kunzelmann” av Carl-Johan Vallgren.

What’s Bred in the Bone” av Robertson Davies.

” Grand final i skojarbranschen” av Kerstin Ekman.

14 reaktioner till “Böcker i skolmiljö”

  1. Jag gillade också Den hemliga historien när jag läste den, men jag tror inte att det blir någon omläsning, kanske bäst så 😉 Kunzelmann & Kunzelmann har jag tänkt att jag ska läsa någon gång, läst en hel del av Vallgren och gillat. Grand final i skojarbranschen tyckte jag var bra. Robertson Davies blir jag nyfiken på.

  2. Det kan ju vara så att alla i en klass ramlar in i vissa roller i gruppen och då känner man givetvis igen dragen. Författaren har alltså god personkännedom.

    1. Jag gillar Davies men allt av honom är inte lika bra. Det här var den första av honom som jag läste och det är den jag har gillat bäst.

    1. Tartts senaste gillade jag mycket 🙂 Får se om jag kanske fortsätter gilla den vid en omläsning så småningom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.