Bibblan

IMG_0074

Hela min uppväxt så hade jag nära till bibliotek. Jag bodde 300 m från det lilla bybiblioteket och där fanns en seriehörna med massor av Asterix och Lucky Luke. Man kunde också köpa varma drycker som smakade citron eller apelsin – helt ljuvligt! Lånekortet var gult med lite rundade hörn och lagt i en plastficka. Mitt nummer var U127 (om inte minnet spelar mig ett spratt). Där fanns också väldigt rara bibliotekarier som alltid var hjälpsamma och tipsade om bra böcker. När byn blev för liten så stängdes biblioteket och böckerna såldes. Jag var såklart där och fyndade så det går fortfarande att hitta gamla biblioteksböcker i mina bokhyllor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.