Förtjänar mer uppmärksamhet

IMG_0812

”Maus” av Art Spiegelman är en bok som har fått mycket uppmärksamhet, men som jag ändå lyckades missa tills för några år sedan då en kollega tipsade om den. En jättebra bok att läsa med sin klass om man är lärare på högstadiet/gymnasiet men också en fantastisk bok för alla läsglada vuxna.  Den förtjänar alltid mer uppmärksamhet och är så klart extra aktuell nu när högerextremismen breder ut sig i Europa igen.  Men det är inte bara att den tar upp förintelsen och andra världskriget som gör den intressant. Det är också berättelsen om fadern och sonens (som inte har upplevt förintelsen) aningens ansträngda förhållande som fångar en som läsare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.